2014


I    IAN    I    FEB    I    MART    I    APR    I    MAI    I    IUN    I    IUL    I    AUG    I    SEPT    I    OCT    I    NOV    I    DEC    I


 


STIINTA


Soarele

Dr. Cristiana Dumitrache - Institutul Astronomic  Bucuresti

 

Imi amintesc si acum de o eclipsa de Luna ce se desfasura pe la miezul noptii, iar eu urcasem pe casa sa o pot observa si face desene. Mama mea plangea jos sa cobor de acolo, de teama sa nu cad, si, mai zicea ea, „ce or sa spuna vecinii cand ma vad la miezul noptii suita pe casa?”.

 ... continuare

 

inperspectiva.ro


STIINTA


inperspectiva.ro

Apicultura in Romania

Ing. Fetea Ioan - Presedinte Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania

 

Definitia mierii este data de acel produs pe care albina il ia din nectar, il prelucreaza, il imbunatateste cu enzimele si sarurile minerale din gusa si pe care il depune in stup. Daca intr-un produs ai introdus altceva, samburi de nuca, etc exista o reactie intre aceste produse si miere si aceea nu mai este miere, este supliment nutritiv.

... continuare

 


STIINTA


Bolta cereasca - Primul laborator de studiu in istoria omenirii

Dr. Mirel Birlan - Astronom, Observatorul din Paris

 

Meseria de astronom este una de constrangeri, dar si de satisfactii. Calatoriile in locurile unde sunt situate observatoarele fac parte inca din cotidianul unui astronom. Am avut sansa sa calatoresc la diverse observatoare pe mapamond si sa cunosc oameni extraordinari, pasionati, avizi de cunoastere si dornici sa iti impartaseasca din experienta lor.

 ... continuare

 

inperspectiva.roinperspectiva.ro

 

 


inperspectiva.ro