GASTRONOMIE


Trayan Dobrev - Administrator Bene Coffee&Cakes   

De multe ori am observat ca lipsesc torturile pe gustul meu.

inperspectiva.ro

 

 

Conturarea afacerii in Romania.

Am venit in Romania in 2008 la o firma de producatori de detergenti si produse cosmetice . Dupa o perioada de patru ani, dupa ce am strabatut mai multe nivele profesionale mi s-a oferit un alt post la o firma bulgareasca care tocmai se deschidea in Romania. Acolo am lucrat inca patru ani in echipa de vanzari ca director. Dupa aceea m-am hotarat sa incep ceva pe cont propriu.

De multe ori am observat ca lipsesc torturile pe gustul meu. Exista o retea mare in Bulgaria care are peste treizeci de cofetarii care are retete foarte bune la preturi medii. L-am cunoscut pe cel care are cofetaria in Ruse si am luat decizia sa incercam sa deschidem o cofetarie si in Romania, distanta fiind mica, el are know-how de cofetarie pentru ca este proprietar de sapte ani acolo, iar  eu cunosc in majoritate clientul din Romania si stiu ce-i place sau ce nu-i place, si ne-am asociat . Am deschis cofetaria in octombrie 2012.

  

 

inperspectiva.ro

 

Unde aveti laboratorul pentru prepararea torturilor?

Laboratorul este in Bulgaria. Eu cumpar marfa din Bulgaria. Avem o schema de logistica foarte bine pusa la punct. De exemplu eu dau comanda asta seara, maine dimineata se produce si maine dupa amiaza marfa este aici. Adica ziua de productie si ziua la care vin produsele la raft este aceeasi, nu pierdem nimic din termenul de garantie al produsului mai ales ca este foarte scurt.                              

 

 

Cate tipuri de torturi aveti?

Noi avem doua tipuri de torturi.

Un tip de torturi il reprezinta torturile standard, care sunt torturile de la raft si care sunt cele fara comanda de la clienti, la care feliile sunt taiate standard. De exemplu un tort are saisprezece portii si fiecare felie de tort este portionata egal, iar  fiecare client primeste ca marime aceeasi portie si asta este foarte important.

Al doilea tip de tort este tortul comandat dupa catalog. Catalogul nostru are peste treisute tipuri de tort.

 

inperspectiva.ro

 

inperspectiva.roSpuneti-ne cateva forme interesante de torturi pe care oamenii vi le comanda.

De exemplu am avut o comanda tort in forma de pizza pentru o petrecere de copii., forme de halbe de bere., forme de sticla de vin.

Am avut o comanda de exemplu de tort in forma de tanc. Cu sinceritate, nu toate formele de tort le putem realiza. Exista anumite conditii in productie care nu depind de noi. Majoritatea comenzilor le rezolvam si gasim solutii. Aici lucram foarte bine cu fabrica, pentru ca fabrica trebuie sa spuna posibilitatile ca un tort sa  poate iesi in forma de tanc sau altceva sau sa nu se poata realiza. Avem o comanda in aceste zile de tort cu forme de strumfi.

 

 

Toate formele de tort suporta orice fel de compozitie?

In principiu noi recomandam ca  torturile pentru evenimente sa aiba compozitie de tort Viena. Tort Viena are o compozitie echilibrata, nici prea dulce, nici prea insiropata, nici prea incarcata cu alune sau nuci, este un tort pentru toate varstele. Clientul decide insa.

Pentru fiecare tort si functie de model noi recomandam cateva compozitii.

La noi se vand cel mai bine torturile cu ecler, ecler cu ciocolata sau ecler cu zmeura. Acestea sunt mai noi pe piata si au gust deosebit.  Noi lucram numai cu ingrediente naturale. Faptul ca lucram intr-un laborator care produce pentru o retea de treizeci de cofetarii  ne garanteaza noua o calitate stabila. Noi putem spune ca avem produse premium la pret mediu.

 

inperspectiva.ro


www.benecakes.ro